Eleos savjetovanje

SA 8000 – DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Sustavom društvene odgovornosti svojim kupcima dokazujete da štitite prava zaposlenika i osiguravate proizvodnju dobara i pružanja usluga na etičkim principima.

SA8000 je sveobuhvatna, globalno prihvaćena norma za provjeru i potvrđivanje usklađenosti s korporativnom odgovornosti. Primjenjuje se kod tvrtke bilo koje veličine koja svojim partnerima i drugim osobama želi pokazati svoju brigu.

Osnovni postulat norme je da bi svako radno mjesto trebalo biti vođeno na način koji podržava osnovna ljudska prava i da je uprava na sebe spremna preuzeti odgovornost za to. Područja koja pokriva SA8000 su prisilni i dječji rad, zaštita zdravlja i sigurnosti, sloboda udruživanja i kolektivnog pregovaranja, diskriminacija, disciplinski postupci, radno vrijeme, naknade i sustavi upravljanja.

Zašto SA 8000?

  • Usklađujete se s globalnim standardima i smanjujete opasnost od pojave nemara, neželjenog pojavljivanja u javnosti ili pravne ugroženosti
  • Dokazujete predanost prema društvenoj odgovornosti i konstruktivan odnos prema radnicima s naglaskom na etičko ponašanje i poštivanje međunarodnih praksi
  • Dokazujete svoje društveno odgovorno ponašanje prilikom natjecanja na međunarodnim natječajima i lokalnim natječajima
  • Gradite imidž Vaše organizacije koji pojačava lojalnost Vaših suradnika, kupaca i partner